KENTFIELD RESIDENCE

KENTFIELD, CA

LOCATED HIGH IN THE HILLS ABOVE KENTFIELD, CA, THIS STEEPLY SLOPING SITE HAS COMMANDING VIEWS OF THE SAN FRANCISCO BAY. ON THE SITE, A SMALL 1300 SF RESIDENCE WAS EXPANDED TO 4100 S.F. TO ACCOMMODATE THE REQUIREMENTS OF THE NEW OWNERS. THIS EXPANSION NECESSITATED A LINEAR EXTENSION OF THE RESIDENCE ALONG THE EXISTING AXIS BECAUSE NO FURTHER DEVELOPMENT INTO THE HILLSIDE ROCK WAS FEASIBLE. MOST OF THE EXISTING WALLS REMOVED LEAVING THE FOUNDATION TO BE INCORPORATED INTO THE LARGER FLOOR PLAN. RATHER THAN AN ADDITION, A NEW DWELLING WAS CONSTRUCTED. 

VIEW FROM REAR PATIO

ALL THE INTERIOR SPACES ARE ORIENTED TOWARDS THE DOWNHILL SLOPE AND PREDOMINANT VIEWS. THE CENTRAL AREA OF THE  FLOOR PLAN IS A TWO-STORY LIVING AREA WITH A FULL HEIGHT WINDOW WALL ADJACENT TO THE TERRACE. 

INTERIOR VIEW